Hozzávalók:
A csokis piskótához:
- 10 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 4 kanál barnacukor
- fél csomag sütőpor
- 4 kanál liszt
- 4 tojás
- 4 kanál cukor
- fél comag sütőpor
- 4 kanál liszt
- 0,5 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg barna cukor
- 3 tojás
- 3 kanál barnacukor
- 3 púpozott kiskanál matcha teapor
- 5 dkg kakaóvaj
- 1 kiskanál matcha teapor
Elkészítés:
A csokis piskótához megolvasztjuk gőz fölött
a csokoládét a vajjal, majd kevergetve kihűtjük. Amíg a csoki hűl,
felverjük a tojások fehérjét 2 kanál barnacukorral, a sárgáját pedig
habosra keverjük másik 2 kanál barnacukorral. A sárgájához hozzáadjuk a
sütőport, a lisztet, a kihűtött vajas csokoládét, és lazán belekeverjük a
habot is. Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük.
A fehér piskótát ugyanúgy sütjük, de vajas csoki helyett napraforgóolajat adunk hozzá.
A krémhez a tojást a barnacukorral gőz felett folytonos habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a tojás besűrűsödik és habosan-finom krémes nem lesz. A tűzről levesszük és tovább kevergetve langyosra hűtjük, majd mixer segítségével összedolgozzuk a mascaponés vajjal és a matcha teaporral.
A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a kakaóvajat a matcha teaporral, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a krém 1/4-hez.
A csokoládélapot megkenjük a krém 3/4-vel, rátesszük a sárga lapot, és megkenjük a mázzal.
A fehér piskótát ugyanúgy sütjük, de vajas csoki helyett napraforgóolajat adunk hozzá.
A krémhez a tojást a barnacukorral gőz felett folytonos habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a tojás besűrűsödik és habosan-finom krémes nem lesz. A tűzről levesszük és tovább kevergetve langyosra hűtjük, majd mixer segítségével összedolgozzuk a mascaponés vajjal és a matcha teaporral.
A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a kakaóvajat a matcha teaporral, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a krém 1/4-hez.
A csokoládélapot megkenjük a krém 3/4-vel, rátesszük a sárga lapot, és megkenjük a mázzal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése