2014. július 31., csütörtök

Matcha-krémes torta

Hozzávalók:


A csokis piskótához:
  • 10 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 4 kanál barnacukor
  • fél csomag sütőpor
  • 4 kanál liszt
A fehér piskótához:
  • 4 tojás
  • 4 kanál cukor
  • fél comag sütőpor
  • 4 kanál liszt
  • 0,5 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
A krémhez:
  • 20 dkg puha vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg barna cukor
  • 3 tojás
  • 3 kanál barnacukor
  • 3 púpozott kiskanál matcha teapor
A mázhoz:
  • 5 dkg kakaóvaj
  • 1 kiskanál matcha teapor

Elkészítés:

A csokis piskótához megolvasztjuk gőz fölött a csokoládét a vajjal, majd kevergetve kihűtjük. Amíg a csoki hűl, felverjük a tojások fehérjét 2 kanál barnacukorral, a sárgáját pedig habosra keverjük másik 2 kanál barnacukorral. A sárgájához hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a kihűtött vajas csokoládét, és lazán belekeverjük a habot is. Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük.

A fehér piskótát ugyanúgy sütjük, de vajas csoki helyett napraforgóolajat adunk hozzá.

A krémhez a tojást a barnacukorral gőz felett folytonos habverővel kevergetve addig főzzük, amíg a tojás besűrűsödik és habosan-finom krémes nem lesz. A tűzről levesszük és tovább kevergetve langyosra hűtjük, majd mixer segítségével összedolgozzuk a mascaponés vajjal és a matcha teaporral.

A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk a kakaóvajat a matcha teaporral, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a krém 1/4-hez.

A csokoládélapot megkenjük a krém 3/4-vel, rátesszük a sárga lapot, és megkenjük a mázzal.


Nincsenek megjegyzések: