Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 0,5 dl olaj
- 8 kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kanál instant kávé
- 5 dl barnasör
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 kanál barnacukor
- 1 dl főtt kávé
- 1 kanál instant kávé
Elkészítés:
A barnasört addig főzzük, amíg kb. 1 dl nem marad belőle, és vastag, kulimásszerű lesz.
A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük.
http://tortarecept.blogspot.hu/2014/07/barnasoros-kavetorta.html A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk.
A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel.
A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük.
http://tortarecept.blogspot.hu/2014/07/barnasoros-kavetorta.html A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk.
A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése