2014. július 27., vasárnap

Barnasörös kávétorta

Hozzávalók:


      A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 8 kanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kanál instant kávé
      A krémhez:
  • 5 dl barnasör
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 kanál barnacukor
    Az összeállításhoz:
  • 1 dl főtt kávé
  • 1 kanál instant kávé

Elkészítés:

A barnasört addig főzzük, amíg kb. 1 dl nem marad belőle, és vastag, kulimásszerű lesz.

A krémhez a tojásokat gőz felett habosra főzzük a cukorral, folytonos kevergetés mellett, majd kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, a kihűlt tojáshabbal, majd a sörredukcióval. Hidegre tesszük.

http://tortarecept.blogspot.hu/2014/07/barnasoros-kavetorta.html A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal, a sütőporral és a kávéval, majd hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéket. Sütőpapírral bélelt 22X38 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, kihűtjük, 2 lapra vágjuk.

A lapokat meglocsoljuk a kávéval, megkenjük a krémmel, majd bevonjuk a maradék krémmel.
 

Nincsenek megjegyzések: