Hozzávalók:
A tésztához:- 20 dkg keksz
- 10 dkg vaj
- 20 dkg mascarpone
- 5 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 2 citrom héja és leve
- 2 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 2 citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 10 dkg vaj
- baracklekvár
- cukrozott citromhéj
Elkészítés:
Az apróra tört kekszmorzsát összekeverjük az
olvasztott vajjal, és belenyomkodjuk egy kapcsos tortaformába. 10 perc
alatt pirosra sütjük, kihűtjük.
A vajas citromkrémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaj kivételével, és lassú tűzön pár perc alatt folytonos kevergetés mellett megfőzzük. Akkor a tűzről levesszük, és apránként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőben megdermesztjük.
A mascarponekrémhez minden hozzávalót mixer segítségével habosra keverünk, hűtőben lehűtjük.
A megsült kekszalapra halmozzuk a mascarponekrém felét, beborítjuk a vajas citromkrémmel, majd ismét mascarponekrémet teszünk. Hűtőszekrényben másnapig pihentetjük, majd bevonjuk baracklekvárral, cukrozott citromhéjjal díszíthetjük.
A vajas citromkrémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaj kivételével, és lassú tűzön pár perc alatt folytonos kevergetés mellett megfőzzük. Akkor a tűzről levesszük, és apránként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőben megdermesztjük.
A mascarponekrémhez minden hozzávalót mixer segítségével habosra keverünk, hűtőben lehűtjük.
A megsült kekszalapra halmozzuk a mascarponekrém felét, beborítjuk a vajas citromkrémmel, majd ismét mascarponekrémet teszünk. Hűtőszekrényben másnapig pihentetjük, majd bevonjuk baracklekvárral, cukrozott citromhéjjal díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése