2014. július 27., vasárnap

Citromtorta mascarponekrémmel

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg keksz
  • 10 dkg vaj
A mascarponekrémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 citrom héja és leve
    A vajas citrom krémhez:
  • 2 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 2 citrom reszelt héja és kicsavart leve
  • 10 dkg vaj
A tetejére:
  • baracklekvár
  • cukrozott citromhéj

Elkészítés:

Az apróra tört kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, és belenyomkodjuk egy kapcsos tortaformába. 10 perc alatt pirosra sütjük, kihűtjük.

A vajas citromkrémhez összekeverjük a hozzávalókat a vaj kivételével, és lassú tűzön pár perc alatt folytonos kevergetés mellett megfőzzük. Akkor a tűzről levesszük, és apránként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőben megdermesztjük.

A mascarponekrémhez minden hozzávalót mixer segítségével habosra keverünk, hűtőben lehűtjük.

A megsült kekszalapra halmozzuk a mascarponekrém felét, beborítjuk a vajas citromkrémmel, majd ismét mascarponekrémet teszünk. Hűtőszekrényben másnapig pihentetjük, majd bevonjuk baracklekvárral, cukrozott citromhéjjal díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: