2014. augusztus 10., vasárnap

Zöldcitromos túrótorta

Hozzávalók:

  • 5 tojásból sütött kakaós piskóta (téglalap)
  • 50 dkg krémtúró
  • 1 pohár tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg kakaós háztartási keksz
  • 2 db zöld citrom (lime) kifacsart leve és lereszelt héja
  • díszítésnek gyümölcs


Elkészítés:

A megsütött piskótát egy tepsibe helyezzük.

Elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a krémtúróval, a lime levével és lereszelt héjával, beleforgatjuk a tejszínhabot.

A krémet a piskótára kenjük, egyenletesen elosztjuk rajta, majd befedjük a háztartási keksszel a tetejét. Hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt kidíszítjük különböző gyümölcsökkel.


Nincsenek megjegyzések: