2008. február 12., kedd

Schwarzwaldi tejszines meggytorta

Hozzávalók:
12 szelethez: 100 g étcsokoládé 150 g vaj 150 g cukor 1 evőkanál vaníliás cukor 4 db tojás 50 g liszt 50 g őrölt mandula 50 g étkezési keményítő 50 g zsemlemorzsa 1 csomag sütőpor A töltelékhez: 30 ml cseresznyepálinka 2 ek. zselatinpor 500 g meggy 600 ml tejszín 2 ek. citromlé 2 ek. cukor.

A csokoládéból 2 evőkanál csokoládéforgácsot gyalulunk, a többit felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A mandulát, a lisztet, a keményítőt, a zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat és a még folyékony, de már kihűlt csokoládét a vajas masszához adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a lisztkeverékkel együtt hozzáadjuk. A sütőt 180 C° fokra előmelegítjük. A tésztát a kikent formába öntve a sütő alsó részén 45 percig sütjük. Minimum 3 órát pihentetjük, majd 3 lapba vágjuk. A lapokat megöntözzük a cseresznyepálinkával. A zselatint hideg vízzel felmelegítjük A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd a citromlével és 120 ml vízzel leöntve kb. 6-8 percig pároljuk. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt zselatint evőkanalanként a habhoz keverjük. Az alsó két tortalapot a habkrémmel és a kihűlt meggyel megtöltjük, majd összeállítjuk a tortát A felső lapot megkenjük a maradék habbal és a képen látható módon feldíszitjük, majd a félre rakott csokifogáccsal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: