2008. február 12., kedd

Eszterházy torta

Hozzávalók:
16 szelethez: Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió. Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum, 200 g felvert tejszínhab. Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor. Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok.

8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot sütünk. Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Csokoládéval és figurákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: