2009. augusztus 4., kedd

Rácsos almatorta

Hozzávalók:
    • 1 evőkanál tej
    • 23 dkg liszt
    • 13 dkg cukor
    • 1 tojás
    • 1 tojássárgája
    • 70 dkg alma
    • 10 dkg margarin
    • 5 dkg darált dió
Elkészítése: A hámozott almát vékony szeletekre vágjuk, 3 dkg cukorral lábosba tesszük, és 6 kanál vizet öntünk rá. 5 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a margarinnal, a maradék cukorral, a dióval, az egész tojással és a sóval összegyúrjuk. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott 26 centis tortaformába tesszük. Az alját villával megszúrkáljuk és rátesszük az almát. A maradék tésztát is kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és rácsosan a tortára fektetjük. A tojássárgát kikeverjük a tejjel és megkenjük vele a rácsokat. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 30-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: