2015. január 14., szerda

Hólabdatorta

Hozzávalók:

A tésztához: 
7 tojás
34 dkg porcukor
6 kanál meleg víz
22 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor


A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin 20 dkg porcukor
 1-2 csomag vaníliás cukor
1 rumaroma

A tetejére: 
10 dkg étcsokoládé
3 evőkanál étolaj

A díszítéshez: kókuszreszelék, színes cukordrazsé

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral, a meleg vízzel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, és a masszához keverjük.

A tésztából egy keveset félreteszünk, a többit tortaformába öntjük, és közepes tűznél kisütjük. A megmaradt masszát kisméretű, szögletes tepsibe tesszük, és közepes tűznél azt is kisütjük.

A kihűlt kerek tésztát 3 lapra vágjuk, a szögletes tepsiben kisült tésztából
pogácsaszaggatóval 20 darab korongot szaggatunk.

A krémhez a tejet a liszttel állandó keverés mellett felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a rumaromát. A kétféle krémet összekeverjük.

A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy az oldalára is maradjon a krémből. Miután bekentük a torta oldalát is a krémmel, kókuszreszeléket szórunk rá. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.

Amikor a csokoládé rádermedt, a kiszaggatott kis pogácsák oldalát is megkenjük krémmel, és ráragasztjuk a torta tetejére. A pogácsák széleit is megszórjuk kókuszreszelékkel, tetejüket olvasztott csokoládéval vonjuk be. 
Díszítésként színes drazsékat is tehetünk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések: